1% e bëjnë 99% të jetë- (JO!) Këshilla për suksesin

Fituesi është një humbës i cili u përpoq edhe një herë.Njerëzit e suksesshëm vashdojnë të arrijnë ëndrrat e tyre ndërsa dembelët bëhen më dembelë çdo ditë që kalon.Të trishtuar, e di. Por, a duhet të qëndrojë ashtu? Për njerëzit e suksesshëm natyrisht, po! Për dembelët,jo sepse edhe ato mund të fillojnë të aarijnë ëndrrat tuaja.Pra nëse rreflektoni sa do pak nga ky artikull kur ta lexoni,unë jam i bindur që dhe ju do jeni të suksesshëm një ditë, kështu mund të dëshironi të kontrolloni atë 1% i cili bën atë 99% të jetë një JO.

#1Fillo të jesh ndryshe
Pse ndryshe? Të jesh ndryshe është një gjë,por të jesh ndryshe me një qëllim është mënyra më e fuqishme për të jetuar.Të gjithë duam të jemi më të mirët ,atwher për të qenë më të mirët duhet të filloni të jeni ndryshe.Niseni duke bër gjëra të vogla ,filloni me atë pak shpresë të vogël me atë 1% i cili e mposht atë 99% të cilët ju tashmë e shikoni si një shum problemesh.Si psh 1% bëjnë atë që 99%nuk e bëjnë.Zgjohen herët.Rregullojnë shtratin.Përcaktoni një orar ditor dhe rrespektojeni atë.Shkoni të flini pasi të keni arritur qëllimet tuaja të përditëshme.Thirrje në telefon? Shoqëria po ju thërret? Refuzimii tyre nuk do tju bëjë antisocial,aq për më tepër nëse punoni për qëllimet tuaja.Mundohuni të kontrolloni shpenzimet tuaja mujore,shmangni shpenzimet e panevojshme.A ju duhen vërtet ato?

#2 Shumica e njerëzve janë dembelë.Mos u bëj si ata.
Duhet ta keni vën re që shumica e njerëzve janë plotë justifikime.( ndonjëher edhe ne jemi pjesë e këtyre njerëzve) Ajo që vëm re është se ato shumicën e kohës bëjnë shum zvarritje,ata janë dembelë.Por gjëja më e keqe është ti përkasësh atyre, e ndërsa gjëja e mirë është të mësosh prej tyre. Mos i ndiqni kurrë. Por bëni çdo ditë një mundësi mësimi që të përpiqeni të bëheni më të mirët duke bër shum më mirë.

#3 Vashdoni të bini në dashuri me të mësuarit.
Kërkimet– kjo kursen shum kohë.Në çdo problem,ekziston një zgjidhje.Një kërkim në google të çfarë do lloj pyetje që keni në mëndje dhe Google do tju japë të gjitha llojet e përgjigjeve.Gjithashtu punoni për të mësuar se si të keni disiplinën e duhur për të bër gjërat.

#4 Qëndroni me këmb në tokë i përulur?  Ka shumë njerëz të suksesshëm që kanë marë momentet e hidhura të jetës dhe prekin fundin.Bëhu i përulur ndaj vetes,”thuajini vetes që dikushi në këtë sallë është më i mirë se unë”Kjo nuk vlen për ju që të dekurajoheni.Por për tju motivuar që të vashdoni të punoni më shumë për të tejkaluar atë person.Mos u mburr asnjëherë më asgjë dhe mos bëj njoftime.Por punoni në heshtje në rrugën tuaj drejt suksesit.

#5 Ekzekutimi
Ekzekutoni justifikimet tuaja! Nuk ka kohë përfekte dhe nuk do të ketë kurr një kohë përfekte për marrjen e masave.Koha e përsosur asnjëher nuk vjen kur na duhet që të fillojmë të punojm për ëndrrat tona – të fillojmë një biznes,të përqafojmë një hob të ri,të kalojmë kohë me miqt ose familjen ose të shkruajm një postim në blog.Por pas një planifikimi të kujdeshëm,vendosni të filloni!