“Business Lunch” çfarë është dhe si organizohet.

Business lunch, çfarë është? Keni marë një ftesë për tu nisur në një business lunch ose punëdhënësi juaj ju ka kërkuar që të organizoni një nga gjërat më të rëndësishme ndaj klientëve ose ndaj partnerëve të punës me të cilët duhet të jeni shumë  të kujdeshmën dhe është e ndaluar rreptësisht që të bëni një figurë të keqe.Por ju as që ja keni iden se për çfarë po bëhet fjalë?Mos kini frik,sepse nuk është gjë tjetër veçse një takim informal pune përpara një menuje për një drek pune në të cilën shërbehen pjata me shije të mira,ose ndoshta duke u kthyer në shtëpi me një kontrat të lidhur. Nëse nuk keni informacionin e duhur ose nuk e dini se çfarë është një business lunch dhe si organizohet,po ju ndihmoj unë.

Copyright -www.albusinessmagazine.com

Business lunch,çfarë është

Një business lunch nuk është gjë tjetër veçse një drek pune.Vjen nga gjuha  angleze dhe përkthimi është ky.Por është diçka më shumë se sa një pjatë e konsumuar me punëdhënësin tuaj,kolegëve,partnerëve të punës apo klientëve tuaj.Është mënyra më e mirë për të bër biznes,bashkëpunime,për të krijuar lidhje,festuar një rezultat të mirë në ambjentin e punës. A e dinit që në Kinë bizneset më të rëndësishme zhvillohen në tavolinë?Gjithashtu dhe në  Amerikë është diçka e ngjashme? Dhe në Itali kohët e fundit ka filluar të lëviz diçka ,por kujdes,mos gaboni,duke filluar që nga menuja e business lunch

Business lunch menu

Është mirë që të parashikoni një menu fikse,ndoshta degustimi,kështu është më e lehtë,për të shmangur hubjen e kohës me të ftuarin që do zgjidhni.Edhe menyja prej letre është shum e mirë.Jepni këshilla duke treguar që ju e dini se çfarë po bëni,prisni kur të gjithë janë gati për të porositur.Për të bër një figurë të mirë,pyesni kuzhinierin se çfarë ju sugjeron ai,dhe në rastin kur jeni çift.Nëse i  ftuari tregon zhënjim në pjatën e zgjedhur ,propozoni gjithmonë një alternativë.Dhe mos harroni intolerancat,alegrit,preferencat…informohuni gjithmonë

Si të organizojmë një business lunch

Business Lunch

Si të organizojmë një drek pune përfekte? Aksesi në internet na drejton gjithmon drejtë shërbimeve të ndryshme që kërkojmë,gjithashtu aplikacione në IOS dhe Android,na japin këshilla të mira për të mos gabuar në zgjedhjen e një prenotimi online.

1.Zgjidhni  restorantin e duhur: prenotoni për të shmangur pritjet,sigurohuni që kuzhina,vendodhja dhe shërbimi tju japin një figurë të mirë.Mësoni rreth preferencave të ushqimit që i ftuari ka.Në pak koh hudhini një sy menusë dhe lexoni me kujdes.

2.Zgjidhni vaktin e duhur: mundë të jetë një mëngjes pune,drekë apo darkë.dy të parat duhet të jenë më të shpejta,ndërsa darka e biznesit është zgjidhja me e mirë nëse ka diçka të rëndësishme për të festuar.

3.Menutë e dedikuara janë gjithmonë përfekte sepse ato janë të dizajnuara posaçërisht për nevojat tuaja.Për shembull, gjatë drekës,mund të ofrohen menu me shije të plotë,cilësore dhe me çmime të përballueshme.

4.Fiksoni objektivat tuaj,për të kuptuar seçfarë kërkoni nga ky takim.Sikurse të ishte një takim pune,vetëm se ndryshimi është në të ngrënit

5.Profesionalizëm,gjithmonë dhe në çdo  rast.Pa dyshim që mund të keni dhe një bisedë jasht qëllimit tuaj,por shmangni temat tepër personale.

6.Pini me modesti.Një gotë verë (venë) është e lejushme, por jo më shumë.

7.Dëgjoni bashkëbiseduesin tuaj me kujdes,shkëmbeni informacione dhe dëgjoni nevojat e tyre.

8.Paguani faturën,dhe mos harroni të thoni,kush e organizoi drekën e biznesit.