Ç’farë përgjigje të jepni kur një klient thotë është shumë shtrenjtë

Nëse keni pasur ose keni një biznes tuajin padyshim që jeni përballur me termin:”është shum i shtrenjtë”,Por ju jeni në dijeni të kësaj fjalie pasi keni zotimin e duhur dhe beson që vlera që po ofron në një produkt është kaq e rëndësishme.Të kuptosh se si dhe pse njerëzit blejnë është jetike.Gjithashtu kur një klient ju thotë se jeni shumë i shtrenjtë, ju keni një kundërpërgjigje.

Pra, çfar thua si përgjigje?

Përballja me këtë lloj pakënaqësi që ka shkaktuar çmimi ke klienti mund t’ju bëj të mendoni,se çfar po ofroj,vënia në dyshim e vlerave tuaj dhe biznesit tuaj,madje mund t’ju bëj të mendon deri në atë pikë sa mund të ulni dhe çmimet tuaja.

Por prit mos bëni asnjë nga këto hapa, deri sa bashkë të ndajm disa ide si më poshtë.

Kur dikush nuk vlerson përkujdesjen që ti i ofron ky është gabimi më i keq,Konsumatorë që interesohen për një produkt dhe ju thojnë që është shumë i shtrenjtë nuk janë personat e duhur për biznesin tuaj.Ja disa mënyra për t’ju përgjigjur pyetjese: “Ju jeni shumë të shtrenjtë”.

1.AJO QË JU OFRONI JO GJITHNJË DO TA VLERSOJNË

Nëse një klient ju thotë se jeni shumë i shtrenjtë,kjo nuk do të thotë se ajo që po ofroni nuk është e vlefshme.Kjo ndodh sepse nuk mund të jet aq e vlefshme për atë klient ,ose nuk është i vlefshëm për tani.

Përgjigja juaj.

“Buxheti juaj për të investuar në x produkt?”Nëse mund t’ju ndihmoja me zgjidhjen e x produkti,sa mendon se ja vlen?

2.NJË ZGJIDHJE E REDUKTUAR OSE VLERË E SHTUAR ËSHTË NJË MUNDËSI QË JU PO I OFRONI

Nëse keni kundërshtime mos bëni kompromise me vlerën që po jepni vetëm për të kënaqur klientin.Mos u lëkundni në çmimin tuaj qëndroni të vendosur.Ofrojini alternativa të reduktuara në përputhje me buxhetin e tyre, ose bonuse shtesë por pa prekur çmimin origjinal.

përgjigja juaj

“Unë e di se çfarë cilësie ofroj dhe nuk bëj kompromis me çmimin,por nëse buxheti juaj është $100 atëher un do t’ju ofroja zgjidhjen x në vënd të kësaj.”Çmimet e mia janë të qëndrueshme,por nuk përjashtoj dhe mundësin e bashkëpunimit me ju.Ajo që do doja t’ju ofroja është një bonus shtesë,por gjithsesi këtë e ofroj për të falenderuar që ti zgjodhje biznesin tim për xyz produkt.

3.MBANI MËND; ÇDO KUNDËRSHTIM ËSHTË NJË SHENJË POZITIVE QË KLIENTI KA BLERË NË IDE.

Procesi i blerjes funksionon në atë çka njerëzit blejnë emocionalisht dhe pastaj justifikohen me logjikën.Kur një klient po ju kundërshton logjikisht kjo tregon se ai ka blerë në idenë e zgjidhjes tuaj,Kjo tregon se ju jeni i aftë të përmbushni nevojat e tij dhe ta bindni atë për zgjidhjen e një produkti.Tani është momenti juaj të përqëndroheni në atë që ato të kenë një zgjidhje.

Përgjigja juaj

“Unë e di që x zgjidhje është me të vërtetë e rëndësishme për ju.Por më duhet dhe ndihma jote, A mund të më thuash pse është kaq e rëndësishme një zgjidhje për këtë produkt? Por e kuptoj që është e rëndësishme për ju një zgjidhje tani.Gjithsesi duket pak filozofike ,Por si do ndiheshit nëse ju ndihmoj për zgjidhjen e një produkti sot?

4.KLIENTËT TUAJ NUK MUNDË JENË IDEAL DHE KJO ËSHTË NORMALE

Në biznesin tuaj jo kushdo mund të jetë konsumatori i duhur.Jo gjithmonë keni zgjidhje për një person të vetëm, ju nuk duhet ta provoni këtë.Qëndroni besnik ndaj qëllimit tuaj dhe përqëndrohuni te njerëzit e duhur që vlersojnë atë që ju keni për të ofruar.

Përgjigja juaj

“Unë me të vërtetë mund t’ju ndihmojë në zgjedhjen tuaj,Por nëse situata ndryshon,mos nguro të rikthehesh në kontaktin e mëparshëm.”Unë nuk do doja të bëja kompromis për cilësinë,Kështu që nuk mund ti ul çmimet e mia.Nëse alternativa e një kosto më të ulët është përparësi për ty, unë e kuptoj, por nuk mund t’ju ndihmojë me një çmim më të ulët.

Konkluzioni

Ballafaqimi me kundërshtimin “Jeni tepër i shtrenjtë” mund edhe të jetë zhgënjyes,por kur të kuptoni se si dhe pse njerëzit blejnë, do shihni se nuk është e gjitha e keqe.Ky kundërshtim nga klienti do të thotë se nuk jan ende atje,Por përgjigja në mënyrën e duhur, e kapërcen këtë kundërshtim.