Jordan Belfort “ The Wolf Of The Wall Street”

Jordan Belfort lindi më 9 korrik 1962 në New York,djali i Max dhe Leah,dy administrator.Ai filloi të punoj si telefonist ( call center sot) në një firmë brokerimi ( ndërmjetës),”LF Rothschild”I gjetur ngushtë në kontakt me një botë në të cilën investitorët arrinin të fitonin lehtë,pa rrezik dhe në një hark kohor të shkurtë,vendos të themeloj kompanin e tij,”Stratton Oakmont”dhe pse nuk kishte njohuri specifike për kët gjë.Qëllimi I tij ishte të fitonte sa më shumë para të Ishte e mundur në një kohë të shkurtër.Në fillim,objektivi u realizua:Jordan Belfort akomuloj paran mbi para,por manaxhimi i tyre nuk Ishte në mëyrën e duhur.Ai i shpenzonte (shpërdoronte) duke blerë pa kursim të gjithë llojet e luksit,nga Rolex tek vilat,nga Ferrari tek droga,si dhe femra.Madje shkoj aq larg sa klasifikoj në tregun e aksioneve prosituta të nivelit të lart(pink sheet” për ato që kan më pak se 100$,”nasdaq”për ato që kërkonin midis 300 deri në 500$,”blue chip”për ato që kërkonin një argëtim të pakufizuar.)Në pronësin e tij- nuk mungonin dhe yachtj(jahtet),njëri nga ato,i ndërtuar në fillim për Coco Chanel:I cili u mbyt në qershor të 1996 në brigjet lindore të Sardenjës për shkak të kushteve të këqija atmosferike në det dhe probleme me motorrin.Për të shpëruar pasagjeret dhe veten Jordan,dhe Anija San Giorgo e marinës ushtarake bashkëpunuan me një motovedet nga kapiteneria e portit Olbia.Në bordin e Jahtit 52 metra të gjatë,gjendeshin pak a shum mbi 20 veta.Helikopter shpëtimi bën të mundur që kjo aventur të kalonte pa mar jet njerëzish,ndërkoh jahti fundosej në fund detit,në një thellësi mbi më shumë se 1kilometër.Sidoqoftë episodi I Njujorkezit të pasur nuk përfundote ktu.Ai vashdon me investimet tij fantazëm.Promovimi i suksesit të Jordan Belfort nuk është aftësia apo njohurit e jashtëzakonshme që ai ka,por një teknikë e mirënjohur nga mashtruesit.e quajtur pump&dump:ku “Stratton Oakmont”,përdor një praktik,ngren çmimin e aksioneve që blen,për tja shitur klientëve ( me ftime të konsiderueshme) duke mbyllur kështu një marrveshje të shkëlqyer.Në momentin që aksionet shiten,çmimi nuk mbështetet nga asnjë.dhe menjëher çmimet marin përfund,Por mashtimi i Belfort i cili fitonte 50milion$ në vit në kurriz të klientëve të tij,u zbulua shpejt nga FBI:I akuzuar për mashtrim dhe pastrim parash në 1998 ( pasi kishte shkaktuar një humbje prej 200mln$), mer një dënim 22muaj burg, ai bashkëpunoj me FBI-për uljen e dënimit.Por pas daljes së tij nga burgu, Jordan Belfort është personazhi më i njohur në të gjithë botën,deri në atë pikë sa ai shkroi historin e tij në dy libra,”The wolf of the Wall Street” dhe tjetri “Catching the wolf of the Wall Street” të botuar në më shumë se 40 vende.Më vonë ai filloi karrierën e tij si Motivues,dhe në punën e tij ai i mësoi klientëve sesi të arrinin suksesin me duar të pastra,pa shkelur ligjin dhe duke e rrespektuar atë.Në 2013 Martin Scorsese i dedikon një film për të impresionuar Jordan Belfort, i titulluar” The wolf of the Wall Street”

Jordan Belfort/familja/divorci/jeta private.

Jordan Belfort,është një sipërmarës amerikan,shkrimtar,motivues.Filmi”The wolf of the Wall Street” i cili interpretohet nga Leonardo di Caprio,me regji të Martin Scorsese.Bazohet në librin e shkruar nga ai.Në 1998 divorcohet pasi u lidh me një grua tjetër,ai ka 3 fëmij.Belfort pasurohet shum shpejt duke fituar 1milon$ në javë.Gjat viteve të tij si broker,kishte një stil jete i rrethuar nga sexi ekstrem,drog,alkol,festa në mani të paras.