NASDAQ, çfarë do të thot ky akronim?

NASDAQ është emri i një tregu të aksioneve.Mund ta keni parë në televizione ndërkombëtare,ose në lajmet ekonomike dhe financiare.pasi është e lidhur me Bursën e New York-ut dhe ecurinë e bursave botërore.Operon në fushën e teknologjisë, sepse është shembulli i parë në botë i një tregu elektronik të aksioneve. Është një treg i  përbërë nga një rrjet kompjuterik.

Akronimet (inicialet)

Indeksi i aksioneve të titujve teknologjik

Historiku i NASDAQ

Akronimet (emri)

NASDAQ është një akronim- nga greqishtja akron do të thotë (ekstremitet) dhe noma (emër) është një emër i formuar me shkronja fillestare të lexueshme sikur të ishin një fjal të vetme.

Vendodhja

Selia ndodhet në Time Square, një nga pikat symbol të Big Apple,(Mollës së Madhe) NASDAQ është është, thelbi i aksioneve teknologjike në bursën amerikane.Ai përmban informacione gjigande të IT- së në industrin e teknologjisë, në fushën e produkteve hardware,soufture dhe shërbime.Ndër këto janë: Amazon,Apple,Google, IBM,Yahoo,Facebook dhe Microsoft.

Një histori e shkurtër e NASDAQ

Grupi i ri i bursave u krijua në 5 shkurt 1971. Vlera fillesatre që filloi ishte më 8 shkurt prej 100 pikësh dhe arriti në kulmin e të gjitha kohërave me 5.132 pikë në 10 Mars 2000,Trendi matet nga indekse të ndryshme por ato më kryesoret janë Nasdaq Composite index dhe NASDAQ 100