Si mund të shes çdo gjë,kujtdo

Një nga aftësitë më të vlefshme që një shitës mund të ketë është të dijë të shes çdo gjë. Të jesh një shitës i shkëlqyer hap dyert e mundësive,veçanërisht për sipërmarrësit dhe bizneset.ja disa teknika që mundë të zbatohen për çdo situatë shitje,pavarësisht nëse jeni duke shitur një produkt në internet,përmes një aplikacioni,ballë për ballë apo edhe në një intervistë.

  • Kuptoni për çfarë klienti juaj ka nevojë

Pavarësisht se çfarë po shisni,duhet të kuptoni se pjesa më e rëndësishme është të kuptoni nevojat e klientit tuaj dhe të kuptoni se si ti përmbushni ato.Pothuajse në çdo rast një shitës i cili përqëndrohet në shërbimin ndaj klienti dhe se si një produkt është në gjëndje të plotësojë nevojat dhe dëshirat e klienti të tyre, do të jetë shumë më i sukseshmëm se sa një shitës që përqëndrohet në veçorit dhe specifikimet e vetë produktit.Ndoshta një klient i juaji ka një pikë të dobët që produkti juaj është në gjëndje tja lehtësoj,ose ata kanë dëshira që ai është në gjëndje ti përmbushë.Pasi të përcaktoni nevojat e klientit tuaj të synuar dhe se si produkti juaj është në gjëndje ti plotësojë ato,përqëndrimi i pikës së shitjes rreth plotësimit të këtyre nevojave është në rrugën e duhur për të finalizuar një shijte.

  • Si ta prezantoni veten

Pavarësisht nëse keni bërë një telefonat të thjesht ose keni folur më herët me dikë,është shumë e rëndëshsme të mbani mend përpara se një person është i  gatshëm të dorëzojë para të fituara me vështirësi,duhet ta vlersoni shitësin shumë  kur i pëlqen një produkt që po i shisni.Kur lançoni një shitje,merr pak kohë për të njohur klientin tënd.Tregoju atyre një histori të shpejtë,bëjini të qeshin me një situate ë vogël humori ose batut,bëjeni klientin tuaj tju shoh si mik,solarizoje personalitetin tënd.Pra mund ta tregoni veten tuaj si një person dhe ndoshta si mik,sesa dikush që është duke u përpjekur ti shesë atij diçka,kështu ato do të kenë shumë e më shumë gjasa të blejnë diçka nga ju.

  • Kujt po i shiteni

Para se të jeni në gjëndje të përmbushni nevojat e klientit tuaj në mënyrë sa më efektive të jetë e mundur,së pari duhet të dini sa më shumë rreth personit që po i shisni.Ndonjëherë rritja e shitjeve kërkon hulumtimin e një klienti specifik nëse jeni duke bër një hap të madh shitjes për një figurë të lartë brenda një kompanie që ju jeni në gjëndje të hulumtoni paraprakisht.Herë të tjera kur ju jeni duke shitur direkt ke konsumatori,do të thotë që ju po kuptoni klientin e synuar dhe po analizoni nevojat dhe dëshirat e tyre për produktin tuaj.Është avantazh të dini sa më shumë që të jetë e mundur kujt po ja prezantoj produktin tim për ta shitur atë,përpara se të filloni me shitjet tuaja është thelbësore të dini se kujt po ja shitni produktin kështu hapi i  shitjeve do të jet sa më efektiv që të jetë e mundur.

  • Bëj pyetje

Të bëni pyetje një personi që po i shisni një produkt është një nga pjesët më të rëndësishme.Bisedat kanë një rol të rëndësishëm për sa i përket shitjeve që ju dëshironi të keni.Ti bëni pyetje klientit tuaj dhe duke e dëgjuar atë për përgjiet e tyre është shumë e vlefshme për një shitës produkti.Kjo metodë ju lejonë të kuptoni më shumë për personin që po i shisni ,kjo bisedë ju jep avantazhin dhe ju thjeshtëson të kuptoni nevojat dhe dëshirat e tyre dhe çfarë kërkojnë në një produkt.Po aq e rëndësishme është dhe bërja e pyetjeve, kjo teknikë është efektive e shitjes sepse njerëzit kënaqen kur flasin vetë.Kur ju shfaqni interes të vërtetë ndaj personit që jeni duke shitur ai me siguri do tju pëlejë sepse po i jepni mundësin që të flasi për një temë të tyre të preferuar,ata do të kenë shumë gjasa të shijonë bisedën dhe shum shance janë që ju në fund do shisni diçka dhe kilenti juaj do blej në fund.

  • Mos shit.Ndihmo

Kur shitni një produkt krijoni një imazh suporti ndaj klientëve tuaj,përpiquni që tju shohin si dikush që po i ndihmoni ata të zgjidhin një problem përmes produktit që ju po ofroni.Mbani mend se një nga gjërat kryesore që i shtyn njerzit të blejnë një produkt të ri është se ata shpresojnë në atë produkt i cili do ti adresojë,pra kan bindjen që ky produkt do ti adresojë diku.Detyra juaj është të siguroheni që të jeni sa më të dobishëm që të jet e mundur.Nëse përpiqeni të jeni sa më të dobishëm kur bëhet fjalë për adresimin e nevojave të klientit tuaj.Shitjet tuaja do jenë shumë më të sukseshme.