Si të dini kur është koha e duhur për të filluar një biznes

Përqindja më e madhe e startup-eve dështojnë.Atëher kemi të bëjmë me një pyetje shqetësuese.Gjithsesi koha nuk është aq e rëndësishme sa mund të mendoni.Kur është koha e duhur për të filluar një biznes?Në fakt ekziston një statisik që na vjen në mëndje:80% e startup-eve dështojnë.

Pse ndodh kjo? Shkak kushtet ekonomike jan të pafavorshme?Ndoshta të moshuar apo shumë të rinj? Me pak fjal ndoshta biznesi që keni filluar ka qën në një kohë të gabuar.Kto ide na bëjnë që të analizojmë atë mënyrën e famshme në të cilë thuhet: “njohuria është fuqi” Pra nëse dini pse disa biznese patën sukses dhe të tjerët dështuan do ishit në gjëndje të zgjidhnit kohën e duhur për të nisur fillimet e juaja në një biznes.Besoj se tingëllon shumë mirë, apo jo? Fatkeqësisht nëse analizojm të dhënat , zbulojm se ato jan të paqëndrushme dhe jo pëfundimtare.

KOHA EKONOMIKE NUK KA RËNDËSI

Kur fondacioni Kuffman analizoj pasojat e krizës financiare globale të vitit 2008, zbuloi se “reçensionet dhe tregjet e aksioneve nuk patën ndonjë ndikim negativ të rëndësishëm në formimin apo mbijetesën e bizneseve të reja.Por në fakt zbuloi se gjysma e kompanive në listën e 2009 u nisën përgjatë një reçensioni.

MOSHA NUK KA RËNDËSI

Sipas Harvard Business Review mosha mesatare e një themeluesi të sukseshëm startup është 45 vjeç, por kjo nuk do të thotë nëse jeni akoma më i vjetër ose i ri për të nisur një startup.

Kolonel Sanders ishte 65 vjeç kur themeloi KFC, Ndërsa Ray Kroci ishte 52 vjeç kur mori një restorant të përgjumur të cilin e kishin themeluar vëllezërit McDonald dhe e shëndrroj atë në gjigandin e eksluzivitetit të McDonald.E ndërsa në skajin tjetër,Mark Zuckerberg, Bill Gates dhe Steve Jobs ishin jashtë shkollës kur themeluan Facebook,Microsoft dhe Apple.

PARAJA NUK KA RËNDËSI

Sipërmarrës të suskseshëm arkëtohen në mënyrë të menjëhershme kur fillojnë biznesin e tyre; gjithsesi, shumica e tyre kan pak para në bankë.Por ajo që këta sipërmarrës kanë është aftësia për të mar mjete monetare nga idivid të ndryshëm.Kjo është për shkak të aftësive që ato kanë dhe ideve të mrekullueshme.Por kryesisht, kjo aftësi vjen nga dëshira e zjarrtë që ato kanë për të kthyer vizionin e tyre në realitet.Kjo i motivon ata të vendosin të investojnë pas investitorit dhe të pësojnë refuzim pas refuzimit.deri sa të gjejnë dikë të gatshëm të mbështesë idet e tyre brilante.

POR ÇFARË KA RËNDËSI ?

E thënë fatkeqsisht, nuk ka ndonjë mas objektive që ju tregon se kur është koha e duhur për të filluar një biznes,qoft kjo nga ekonomia që keni,mosha e caktuar apo kursimi i një shume të caktuar parash.

Koha e duhur është subjektive – si një medimtar i pavarur,ju bindeni se është koha e duhur.Kjo do të thotë që ju tashmë e keni menduar idenë tuaj,keni parë rrethanat,keni peshuar të mirat e të këqijat dhe keni dal në përfundimin se jeni i apasionuar për fillimin e biznesit tuaj, dhe koha juaj është tani.

PO,duhet të jesh i /e apasionuar pas idesë tënde.I/E apasionuar deri në atë pikë sa të jem kokë e këmbë dashuruar me të. Aq i apasionua sa të vendosni ëndrrën tuaj mbi gjithçka tjetër – përfshirë ndoshta edhe mardhëniet tuaja, inteligjenca dhe përvoja jan avantazh, por sipas eksperiencës sime, ato jan të mbivlerësuara, dhe në të kundërt pasioni është i nënvlersuar,Gjë që na bën të reflektojmë për bindjen e investitorëve që të mbështesin, stafin të punojë për ju dhe kilentët që blejn nga ju.

Sipërmarrësit e sukseshëm janë gjithmonë të apasionuar pas idesë së tyre. Nëse keni pasion, është koha e duhur.Nëse nuk e bëni, patjetër që nuk është.